Warsztaty kulinarne- „Wesołe naleśniki”

„Wesołe naleśniki” czyli kolejna część zimowych warsztatów żywienia z Szefem Kuchni Restauracji Ponidzie hotelu Słoneczny Zdrój ****Medical Spa&Wellness Panem Patrykiem Kotarbą. Inspiracją do wykonania dania była chęć stworzenia ciekawych oraz wesołych naleśnikowych twarzy. Oryginalne aranżacje były możliwe do wykonania poprzez użycie owoców takich jak: banany, kiwi, pomarańcze, borówki amerykańskie, maliny, brzoskwinie, winogrona; samodzielnie przygotowanej bitej śmietany or…az dodatków z najwyższej jakości czekolad pod postacią kolorowych kuleczek, kwiatuszków i motylków. Taka kulinarna zabawa to poszerzanie horyzontów w zakresie żywienia, obcowanie z nowo poznanymi produktami, ale także rozwijanie zdolności manualnych . Dodatkowo twórczość własna Dzieci i efekty pracy przynoszą ogromną radość, a największą jest możliwość późniejszego zjedzenia swojego dzieła 🙂

img